Gratis offerte

No cure, no pay

24/7 spoedservice

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen Ridderkerk

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

Riool ontstoppen Ridderkerk

Riool ontstoppen Ridderkerk? Komen er borrelende geluiden uit de afvoer? Of ruik jij een rioollucht in huis? Dan is de kans groot dat je een verstopt riool hebt. Wij snappen natuurlijk maar al te goed hoe vervelend en onaangenaam dit kan zijn.

Een rioolverstopping is lastig om zelf te verhelpen omdat zulke verstoppingen meestal erg hardnekkig en daarnaast zit de verstopping vaak meters diep in het riool. Dit is dan niet zelf te ontstoppen omdat je dan niet genoeg druk uit kunt oefenen op de blokkade.

Loodgieter Ridderkerk heeft in ruim 20 jaar al honderden verstopte riolen verholpen. Onze ontstoppers hebben hierdoor zoveel ervaring dat zij snel en efficiënt te werk kunnen gaan. Hierbij maken onze loodgieters gebruik van professionele ontstoppingsmachines. Deze machines zijn zo krachtig dat elke blokkade ontstopt kan worden. Daarom garanderen wij ook dat we elke verstopping kunnen verhelpen.

Heb je last van een verstopt riool? En wil je onze hulp inschakelen voor riool ontstoppen Ridderkerk? Maak dan gerust een afspraak via 0180 202 987. Wij komen graag zo snel mogelijk langs om je te helpen.

LIJKT JOUW RIOOL VERSTOPT IN RIDDERKERK?

Het is begrijpelijk dat je een rioolverstopping zo snel mogelijk wilt oplossen. Niemand zit natuurlijk te wachten op een stinkende afvoer of een afvoer die slecht doorloopt. Onze Loodgieter in Ridderkerk helpt je graag met het ontstoppen van jouw rioolverstopping zodat je weer normaal gebruik kunt maken van de wc, douche, wastafel of gootsteen.

Onze loodgieter kan het probleem direct voor je oplossen als het blijkt dat het probleem in de riolering van jouw woning zit. Het is namelijk ook mogelijk dat het probleem in de riolering van de buren zit of bij de gemeenteriolering. In dat geval moet er eerst contact worden opgenomen met de buren of de gemeente om het probleem op te lossen.

Lijkt jouw riool verstopt? En wil je de hulp van één van onze loodgieters inschakelen voor het riool ontstoppen? Maak dan gerust een afspraak door te bellen naar 0180 202 987.

 

RIOOL ONTSTOPPEN VOORKOMEN

Borrelende geluiden uit de afvoer vormen een waarschuwingssignaal voor een verstopping. Het kan dan een kwestie van tijd zijn voordat de afvoer helemaal verstopt zit en je geen gebruik meer kunt maken van de wc, gootsteen, wastafel, douche, etc.. Wij adviseren je daarom om zo snel mogelijk contact op te nemen als je borrelende geluiden hoort of merkt dat het water niet meer goed wegloopt.

Het voorkomen van een rioolverstopping is beter dan het ontstoppen ervan. Daarom is het van belang om goed onderzoek te laten doen naar de oorzaak van de verstopping. In veel gevallen zien we dat oliën, vetten, etensresten en ander vuil de oorzaak zijn van een rioolverstopping.

Veel mensen denken dat vet en olie wel wegspoelt met het water maar dit gaat juist stollen in de afvoer. Etensresten en ander vuil kunnen er daardoor aan vast blijven kleven. Zo ontstaat er een blokkade die na verloop van tijd steeds groter en groter wordt totdat het water er niet meer langs kan stromen. Het is daarom aan te raden om zo min mogelijk door de afvoer weg te spoelen wat daar eigenlijk niet thuis hoort.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van rioolverstoppingen is een verkeerde aanleg van een afvoer. Denk hierbij aan een lange afstand naar het gemeenteriool of onnodig veel bochten in de afvoerpijp. Dit verslechterd de doorstroming van water waardoor er eerder blokkades kunnen ontstaan die leiden tot een verstopping.

Tot slot helpen we regelmatig mensen waarbij de riolering is aangetast door boomwortels. Deze groeien dan in de afvoerbuis en veroorzaken een blokkade of zorgen ervoor dat de leiding hoger komt te liggen waardoor water en ander vuil in de afvoerbuis blijft staan. Dit wordt ook wel tegenschot genoemd en zorgt ook voor blokkades.

Het maakt niet uit wat de oorzaak is van de verstopping, de vakmannen van Loodgieter Ridderkerk helpen je graag. Neem gerust contact op voor een afspraak via 0180 202 987.

RIOOL INSPECTIE

Een rioolinspectie wordt uitgevoerd als het nodig is om een kijkje te nemen in de afvoer of het riool. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden om de oorzaak van de verstopping te onderzoeken of wellicht is er sprake van een leidingbreuk, tegenschot, verzakt riool, of ingegroeide boomwortels.

Onze gecertificeerde loodgieters kunnen het probleem tijdens een rioolinspectie binnen no-time opsporen. Wij hebben hier veel ervaring mee en voorzien je graag van beelden waarin duidelijk wordt wat het probleem is. Op basis van deze beelden kan vervolgens bepaald worden wat de beste oplossing is.

Wil jij een rioolinspectie laten uitvoeren om een afvoerprobleem te onderzoeken? Bel dan gerust naar 0180 202 987 om jouw klus te bespreken en een afspraak te maken met één van de loodgieters van Loodgieter Ridderkerk.

 

WAT WE DOEN BIJ RIOOLINSPECTIE IN RIDDERKERK

Tijdens een rioolinspectie wordt er gebruikt gemaakt van een speciale endoscopische camera die bevestigd is op een slang. Deze slang kunnen we in de afvoer of het riool stoppen en steeds verder voeren om de leidingen uitgebreid te inspecteren.

Bij een rioolinspectie beoordelen we ten eerste de algehele staat van de afvoer. Hierbij kijken we naar de staat van de binnenwanden van de afvoer, de aanwezigheid van ingegroeide boomwortels, of andere problemen zoals een leidingbreuk of tegenschot door een verzakking.

Het mooie van een rioolinspectie is dat we precies kunnen zien waar het probleem zich bevindt. Dit is met onze apparatuur op de centimeter nauwkeurig te bepalen. Hierdoor is het niet nodig om de hele vloer of straat open te breken. Dit bespaart je behoorlijk veel energie, tijd, en geld.

Heb jij een afvoer- en/of rioleringsprobleem? En wil je graag weten waar het probleem precies zit? Dan kan je ons loodgietersbedrijf inschakelen voor rioolinspectie in Breda via 0180 202 987. Onze vakmannen staan voor je klaar!

 

RIOOLINSPECTIE SCHEELT VEEL KOSTEN

Als het duidelijk is dat er iets mis is met de riolering, dan zijn er mensen die gelijk besluiten om de hele vloer of straat open te breken om op zoek te gaan naar het probleem. Dit kost onnodig veel tijd en geld terwijl het dus tegenwoordig helemaal niet meer nodig als je een rioolinspectie laat uitvoeren.

Bij een rioolinspectie kunnen we de camera in de afvoer of het riool voeren. Boven de grond kunnen we de camera volgen op een scherm. De locatie van het probleem is hierdoor tot op centimeter nauwkeurig te bepalen. Hierdoor hoeft de vloer of straat helemaal niet helemaal opengebroken te worden, alleen de plaats van het probleem. Dit scheelt dus behoorlijk veel energie, tijd en geld.

Wil je een afspraak maken voor een rioolinspectie? Bel dan gerust met een collega van Loodgieter Ridderkerk via 0180 202 987. Dan komen wij zo snel mogelijk langs om de afvoer te inspecteren.

 

SPOED RIOOLINSPECTIE

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een spoed rioolinspectie uit te voeren. Denk hierbij aan hinder bij vrijwel alle (sanitaire) voorzieningen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het water in de gootsteen blijft staan, je de wc niet meer kan doorspoelen, en dat je met douchen tot je enkels in het water staat.

Op zo’n moment wil je natuurlijk dat er zo snel mogelijk iemand langskomt om het probleem te vinden en op te lossen. Daarom biedt Loodgieter Ridderkerk een spoedservice aan die 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken is. Even bellen, en dan komt één van onze loodgieters zo snel mogelijk naar je toe voor een rioolinspectie in Ridderkerk.

Heb jij een spoedklus waarbij je een rioolinspectie wilt laten uitvoeren? Neem dan direct contact op met één van onze vakmannen via 0180 202 987.

 

TARIEVEN RIOOL ONTSTOPPEN

Loodgieter Ridderkerk levert kwaliteit tegen eerlijke tarieven. De prijs die wij vragen hangt af van verschillende factoren waaronder: de ernst van de verstopping, de inspecties, de gereedschapskosten en het aantal arbeidsuren.

Je hebt bij ons geen vervelende financiële verrassingen achteraf. Wij werken transparant door vooraf een prijsopgave te maken. Dit doen we door op locatie de situatie te beoordelen. Vervolgens geven wij aan welke werkzaamheden verricht dienen te worden en hoeveel hiervoor gerekend wordt. Wij starten de werkzaamheden pas zodra jij akkoord gaat.

 

ZELF RIOOL ONTSTOPPEN

Sommige mensen willen het eerst zelf proberen om een rioolverstopping te verhelpen. Dit kunnen wij begrijpen maar dergelijke verstoppingen zijn vaak te hardnekkig of te diep in het riool om zelf te ontstoppen. Toch hebben we op deze pagina een aantal methodes beschreven die wellicht kunnen helpen. Het is echter geen garantie dat het met deze methodes gaat lukken.

Het is belangrijk om eerst te achterhalen waar de blokkade zit voordat je een ontstoppingsmethode kiest. Bevindt de verstopping zich dicht bij de afvoer of zit de blokkade diep in het riool? Als de rioolverstopping diep in het riool zit, dan is deze vrijwel niet zelf op te lossen omdat je dan niet genoeg druk kunt uitoefenen op de blokkade.

Het is vaak een diep gelegen verstopping als het water in meerdere afvoeren slecht wegtrekt of blijft staan. In dat geval kun je beter gelijk een professionele ontstopper inschakelen die het probleem snel en vakkundig kan verhelpen. Eén van onze loodgieters helpt je graag met het doorspuiten van de afvoeren. Hierdoor worden de binnenwanden van de afvoer weer helemaal schoon. Dit minimaliseert de kans op nieuwe verstoppingen of een rioollucht.

Is het voor jou onduidelijk waar de blokkade precies zit? Dan is het aan te raden om in meerdere afvoeren een volle emmer met water leeg te gieten. Op deze manier kun je precies zien in welke afvoeren het water blijft staan en welke afvoeren dus beïnvloed worden door de rioolverstopping.

Heb jij een verstopt riool? En wil je dit toch liever snel en vakkundig laten ontstoppen door een ervaren loodgieter? Neem dan gerust contact op voor een afspraak met Loodgieter Ridderkerk via 0180 202 987.

 

VERMIJD DEZE ONTSTOPPINGSMIDDELEN

Wij adviseren je om het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen te vermijden. In deze middelen zitten veel verschillende soorten chemicaliën. De bijtende werking van de chemicaliën is zo krachtig dat de binnenwanden van de afvoerbuizen aangetast worden.

Je kunt het middel ook beter niet op je huid krijgen want daar kun je een chemische verbranding van krijgen. Daarnaast komen er bij het gebruik van deze ontstoppingsmiddelen veel dampen vrij die schadelijk zijn voor de luchtwegen. Als je de dampen inademt kun je veelvuldig gaan hoesten en last krijgen van benauwdheid.

Bovendien werken veel middelen helemaal niet goed. Wij hebben al tig mensen geholpen die meerdere ontstoppingsmiddelen hebben gebruikt zonder resultaat. Deze middelen kunnen vervolgens ook gaan klonten en hard worden. Hierdoor ontstaat er dan een blokkade van chemicaliën voor de oorspronkelijke verstopping.

Het ergste is nog dat alle chemicaliën weer weggespoeld moeten worden en in het hoofdriool terecht komen. Dit belast de waterzuivering en het milieu met de afbraak van al deze chemicaliën. Loodgieter Ridderkerk raadt je om soda te gebruiken in plaats van chemische middelen. Hieronder gaan wij dieper in over het gebruik van dit middel.

Heb jij liever dat een ervaren loodgieter langskomt die het snel en vakkundig kan oplossen? Maak dan gerust een afspraak door te bellen naar 0180 202 987.

 

RIOOL ONTSTOPPEN MET SODA

Soda is een natuurlijk middel met een reinigend en ontvettende werking. Het middel kan geen schade aanrichten aan de afvoer, jouzelf, of het milieu. Je kunt het gebruiken om blokkades van vet, olie, zeepresten en ander vuil los te maken.

Het middel is daarom erg geschikt voor een een verstopte gootsteen, wastafel of doucheputje. Daarnaast kun je het natuurlijk ook proberen bij een verstopte wc, riool of een andere verstopte afvoer.

Voor een nog sterker effect raadt Loodgieter Ridderkerk je aan om ook azijn te gebruiken. Net zoals soda heeft azijn heeft een ontvettende en reinigende werking. De afvoer ontstoppen met soda en azijn werkt als volgt:

Vul een kopje met soda en een kopje met azijn. Giet eerst de soda in de afvoer en vervolgens de soda. Laat de soda en azijn een paar uur of bijvoorbeeld een nacht inwerken.
Vul daarna een emmer met warm water. Het kan geen kwaad om nog een kopje met soda en azijn in de emmer te doen en dit door elkaar te roeren.

Giet de emmer leeg in de afvoer. Hierbij raden wij je aan om de emmer zo hoog mogelijk boven de afvoer te houden. De hoogte zorgt voor extra druk op de blokkade. Hopelijk is dit voldoende om de blokkade los te maken en weg te spoelen.

Als het gelukt is, dan adviseren wij je om de stappen nog eens te herhalen om de laatste resten los te maken en de binnenwanden van de afvoer weer helemaal schoon te maken. Als het niet gelukt is, dan kun je een andere ontstoppingsmethode proberen of een loodgieter inschakelen van Loodgieter Ridderkerk.

Met de hulp van een erkende vakman van Loodgieter Ridderkerk weet je zeker dat het snel en goed verholpen wordt. Neem gerust contact op voor een afspraak via 0180 202 987.

 

RIOOL ONTSTOPPEN MET EEN ONTSTOPPINGSVEER

Het riool ontstoppen met een ontstoppingsveer is een methode voor hardnekkige verstoppingen die op enkele meters diepte zitten.Met de veer kan de blokkade losgemaakt worden van de afvoerwand en door de afvoer geforceerd worden.

Deze methode is echter niet zonder risico doordat het zeer eenvoudig is om schade aan te richten aan de afvoer. Wij raden je aan om zeer voorzichtig te werk te gaan. De stalen veer is natuurlijk veel harder dan een kunststof afvoerbuis. Hard trekken en duwen kan de afvoerbuis beschadigen en zorgen voor een lekkage wanneer een aansluiting kapot gaat.

Het riool ontstoppen met een ontstoppingsveer werkt als volgt:

Duw de kop van de ontstoppingsveer zo diep mogelijk in de afvoer. Je kunt langs bochten manoeuvreren door de veer voorzichtig te draaien en te duwen. Maak de blokkade vervolgens los door de veer met beleid te draaien, duwen en trekken. Je kunt controleren of de verstopping weg is door een emmer met warm water te vullen en deze leeg te gieten in de afvoer.

Als het gelukt is, dan raden wij je aan om de afvoer nog eens goed door te spoelen met warm water. Je kan eventueel ook een hogedrukreiniger gebruiken. Deze methode wordt hieronder verder toegelicht.

Als het niet gelukt is, dan is de kans groot dat de verstopping te diep zit om er bij te komen met een simpele ontstoppingsveer. Loodgieter Ridderkerk helpt je graag door eenvoudig de gehele afvoer en de riolering te ontstoppen met onze professionele ontstoppingsmachines.

Wil jij de afvoer snel en vakkundig ontstopt hebben? Maak gerust een afspraak door te bellen naar 0180 202 987.

 

RIOOL ONTSTOPPEN MET EEN HOGEDRUKREINIGER

Het riool ontstoppen met een hogedrukreiniger is mogelijk als de afvoer niet helemaal verstopt zit. Als dit niet het geval is, dan komt al het water met dezelfde kracht weer terug omhoog gespoten. Dat wil je natuurlijk voorkomen om waterschade te voorkomen.

Als je twijfelt of er voldoende doorstroming is raden wij je aan om eerst een emmer leeg te gieten. Anders kun je voorzichtig eerst een aantal seconden spuiten om te kijken of het water terug omhoog komt.

De verstopping verhelpen met een hogedrukreiniger werkt als volgt:

Doe de kop van de hogedrukreiniger zo ver mogelijk in de afvoer. Spuit een aantal seconden om de doorstroming van het water te controleren. Stop direct als het water omhoog komt gespoten. Als het water goed doorstroomt kun je de afvoer een aantal minuten doorspuiten.

Als het niet gelukt is om de verstopping te verhelpen met een hogedrukreiniger, dan raden wij je aan om een ervaren ontstopper in te schakelen. Loodgieter Ridderkerk helpt je graag met het ontstoppen en reinigen van je afvoeren en de riolering. Neem gerust contact op via 0180 202 987 om jouw klus te bespreken en een afspraak te maken.

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

Partners: riool

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

0180 202 987

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in Ridderkerk

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

RIDDERKERK