Gratis offerte

No cure, no pay

24/7 spoedservice

Logo Loodgieter in Ridderkerk

Daklekkage

Daklekkage Ridderkerk

Werkwijze Loodgieter Ridderkerk

\

1.

Onderzoek
Bel en bespreek de situatie.

\

2.

Vrijblijvende offerte
Ontvang een offerte binnen 1 minuut.

\

3.

Akkoord
Akkoord? Dan lossen wij het op!

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

Daklekkage Amsterdam

Daklekkage Ridderkerk? Heb jij gele vlekken of kringen op de muur? Of komt er water uit het dak? Dat is vervelend! Wij begrijpen goed als je door dit probleem overvallen en geschrokken bent. Een daklekkage is een vervelend en ingewikkeld probleem. Wij willen je graag met dit probleem helpen!

Mensen die te maken krijgen met een daklekkage maken zich vaak zorgen en zitten met de handen in het haar. Lekkages doen zich ook vaak voor op de meest ongelegen momenten. Dan wil je dat er zo snel mogelijk iemand langskomt om het lek te dichten. Begrijpelijk, want een lekkage kan veel schade aanrichten in een korte tijd.

Loodgieter Ridderkerk heeft al 20 jaar ervaring met het oplossen van daklekkages. Onze loodgieters hebben inmiddels al tig daklekkages verholpen. Hierdoor is het aanhoren van jouw verhaal, en het inzien van enkele foto’s, meestal al voldoende is om in te schatten waar de lekkage zit en hoe deze vakkundig gedicht kan worden.

Wij raden je aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen zodra je merkt dat je een daklekkage hebt. Je kunt ten eerste onderzoeken waar het water vandaan komt, wat de oorzaak is van de lekkage. Indien mogelijk kun je het lek proberen te dichten en anders kun je het water proberen op te vangen met emmers en/of een groot zeil.

Vervolgens is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een ervaren vakman. Eén van onze loodgieters helpt je graag met het opsporen van de lekkage en het dichten van het lek. In veel gevallen gaan wij direct over tot reparatie. Zo kunnen wij in korte tijd het probleem verhelpen en jouw zorgen ontnemen.

Als er niet snel actie ondernomen wordt, dan kan het water de constructie van het dak aantasten. Dit moet ten alle tijden voorkomen worden om ervoor te zorgen dat de constructie niet zo zwak wordt dat er instortingsgevaar ontstaat. Als dat het geval is, dan moet vaak het gehele dak vervangen worden.

Daarnaast kan er schimmelvorming ontstaan door het vocht. Deze schimmels verspreiden zich vervolgens via de lucht en zijn zeer slecht voor de gezondheid. Zo kan het astma en andere luchtwegklachten verergeren en daarnaast kun je last krijgen van keelpijn, niezen en hoesten, verstopte neus, piepende ademhaling en benauwdheid.

Om gezondheidsklachten, grote schades en torenhoge kosten te voorkomen is het dus van belang om snel actie te ondernemen. Loodgieter Ridderkerk helpt je graag met je daklekkage Ridderkerk! Neem gerust contact op via 0180 202 987.

Lekdetectie Ridderkerk

HERKENNEN DAKLEKKAGE

Het herkennen van een daklekkage begint vaak bij het zien van verkleuringen op de muur of het plafond, bijvoorbeeld kringen of gele vlekken. Ook kan het zijn dat het behang loslaat of gaat bobbelen. Daarnaast herken je misschien zwarte vlekken op de muur of plafond. Dit is schimmelvorming, het gevolg van te veel vocht in huis.

Als je een daklekkage herkent, dan betekent dit niet dat je de locatie van het lek gevonden hebt. Het is namelijk mogelijk dat de daklekkage zich meters naast de kringen of gele vlekken bevindt. Daarom is het ook niet verstandig om direct de muur of het plafond open te breken. Wij raden je in dat geval een lekdetectie aan om de bron van het lek te vinden.

Als je twijfelt of je een daklekkage hebt, dan kun je (indien mogelijk) de dakbedekking, de dakgoot, en het daklood van het dak onderzoeken. Controleer deze onderdelen specifiek op de aansluitingen, overlappingen en naden. Daarbij kun je kijken of er ergens openingen of gaten zijn ontstaan of dat er ergens water of vuil blijft liggen.

Heb jij gele vlekken of kringen op de muur? Of heb je iets anders waargenomen waaraan je een daklekkage kunt herkennen? Bel dan gerust naar 0180 202 987 voor een afspraak met Loodgieter Ridderkerk. Wij helpen je graag met het dichten van de lekkage.

 

OORZAAK DAKLEKKAGE

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken van een daklekkage. In sommige gevallen is dit ook eenvoudig vast te stellen maar dit is helaas niet altijd het geval. Hieronder worden de verschillende oorzaken verder toegelicht.

Ten eerste de wisselende weersomstandigheden. Jaarlijks wordt een dak blootgesteld aan schommelingen in temperatuur en vochtigheid. De dakbedekking gaat hierdoor krimpen en uitzetten waardoor het kan scheuren en er een lekkage ontstaat.

Daarnaast hebben dieren en plantengroei veel invloed op het dak. Denk hierbij aan takjes, bladeren, m
os, vogelnesten, en ander vuil waardoor een dakgoot verstopt kan raken. Als het regenwater niet weg kan, dan stroomt dit in het ergste geval het huis in wat leidt tot een lekkage.

Schade aan het dak is natuurlijk sowieso een oorzaak van daklekkages. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de dakpannen op het huis beschadigd of verschoven zijn, loszitten of ontbreken. Ook kunnen er scheuren zitten in de aansluitingen van het dak. Denk hier aan scheuren in naden, hoeken, het daklood, muuraansluitingen, et cetera.

Tot slot is het mogelijk dat het dak is gaan lekken omdat het dak het einde van de levensduur nadert. Helaas gaat een dak niet eeuwenlang mee. Elk soort dakbedekking heeft een bepaalde levensduur. Hoe ouder het dak is, des te groter de kans wordt dat het dak kan gaan lekken.

Het maakt ons niet uit wat de oorzaak ook is, wij helpen je graag. Bel gerust via 0180 202 987 naar Loodgieter Ridderkerk om je daklekkage te bespreken en een afspraak te maken.

 

DE GEVOLGEN VAN EEN DAKLEKKAGE

Een daklekkage kan, net zoals andere lekkages, op korte termijn veel schade aanrichten. Het nadeel van een daklekkage is echter dat je niet de kraan dicht kan draaien, zoals je dit wel kunt doen bij een gesprongen waterleiding. Bij een daklekkage kun je niks anders doen dan wachten tot de neerslag voorbij is zodat het dak gerepareerd kan worden.

Als je een daklekkage hebt, dan is het belangrijk om het lek zo snel mogelijk te dichten om te voorkomen dat de dakconstructie wordt aangetast en zijn kracht verliest. Als het dak zijn kracht verlies, dan kan dit leiden tot instortingsgevaar. Dit moet voorkomen worden omdat anders het gehele dak vervangen moet worden.

Een ander belangrijk punt is dat je bij een daklekkage moet oppassen voor kortsluiting en/of brand. Als het water in elektrische apparaten of bedrading terecht komt, dan kan er kortsluiting en brand ontstaan. Loodgieter Ridderkerk raadt je daarom aan om ervoor te zorgen dat het water niet bij elektrische apparaten en bedrading rondom de lekkage kan komen.

Verder zorgt een daklekkage voor een te hoog vochtgehalte in huis. Dit resulteert in schimmels die slecht zijn voor de gezondheid van jou en je huisgenoten. Deze schimmels verspreiden zich namelijk via de lucht en kunnen astma en andere luchtwegklachten verergeren. Daarnaast kun je last krijgen van keelpijn, niezen en hoesten, verstopte neus, piepende ademhaling en benauwdheid.

Tot slot is het mogelijk dat het stucwerk of verf beschadigd wordt door een daklekkage. Het kan bijvoorbeeld gaan loslaten of bobbelen. Hetzelfde geldt voor vloeren of ander houtwerk, dat kan gaan opbollen of verschuiven.

Wij raden je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een professionele loodgieter om de gevolgen en overlast van een lekkage zo klein mogelijk te houden. Daarnaast kun je in de tussentijd proberen om het water op te vangen met emmers en/of een groot zeil.

Heb jij een (beginnende) lekkage? En wil jij de hulp van Loodgieter Ridderkerk inschakelen? Maak dan gerust een afspraak via 0180 202 987. Wij komen het dak zo snel mogelijk repareren.

 

DAKLEKKAGE VERHELPEN

Een daklekkage verhelpen kan op verschillende manieren gedaan worden. Dit is afhankelijk van het soort dak en de oorzaak van de lekkage. Hieronder worden er dieper ingegaan op lekkages van verschillende soorten daken:

 

LEKKAGE PLAT DAK

Een lekkage op een plat dak komt veel voor. Dit komt omdat platte daken een grotere kans hebben op lekkages dan schuine daken doordat het water op platte daken kan blijven liggen. Op den duur kan het water de naden verzwakken waardoor er een lek ontstaat.

Een andere grote oorzaak van lekkages in platte daken zijn weersinvloeden. Door wisselende temperaturen kan de dakbedekking gaan krimpen, uitzetten of zelfs scheuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je dak bedekt is met bitumen dakplaten. Deze platen kunnen niet goed tegen extreme warmte en droogte. Dan drogen de platen uit waardoor er scheuren ontstaan die leiden tot een daklekkage.

Je kunt daklekkages aan platte daken herkennen aan vochtige plekken of verkleuringen op het plafond of muur. Vaak zijn dit geel- of bruinkleurige kringen of vlekken. Daarnaast kan het behang loslaten en het stucwerk scheuren.

In sommige gevallen zijn lekkages in platte daken te dichten met enkel een kleine reparatie. Het is hierbij wel van belang dat het op korte termijn gebeurt om meer schade en grotere reparaties te voorkomen.

Heb je een lekkage in een plat dak? Bel dan gerust via 0180 202 987 voor een afspraak met één van onze loodgieters. Loodgieter Ridderkerk helpt je graag met het dichten van het lek.

 

LEKKAGE SCHUIN DAK

Een lekkage op een schuin dak komt minder vaak voor dan een lekkage op een plat dak omdat het water van schuine daken afstroomt en niet kan blijven liggen. De lekkage ontstaat daarom ook meestal niet in het midden van het dakoppervlakte, maar bij de aansluitingen, hoeken of dakdetails.

Daarnaast ontstaat het lek vaak op een plek waar het water naartoe of tegenaan stroomt. Denk hierbij aan de dakgoot, de aansluiting van een dakkapel, of het daklood rondom de schoorsteen. Schoorstenen zijn een kwetsbaar onderdeel van het dak omdat deze kunnen gaan barsten of scheuren. Hierdoor kan water het huis binnen stromen.

Verder ontstaan er vaak lekkages aan schuine daken door extreme weersomstandigheden zoals een storm. Dakpannen kunnen dan verschuiven of wegwaaien waardoor het dak niet meer goed beschermd is tegen de neerslag. HIerdoor ontstaat er dan een lekkage.

Een eenvoudige daklekkage kan vaak direct al verholpen worden. Denk hierbij aan kapotte of scheefliggende dakpannen die direct teruggeplaatst kunnen worden. Indien nodig kunnen we voor grotere reparaties een nieuw moment afspreken om het dak te repareren.

Heb je een lekkage in een schuin dak? Maak dan gerust een afspraak via 0180 202 987. Een ervaren vakman van Loodgieter Ridderkerk komt zo snel mogelijk naar je toe om de situatie te onderzoeken en het dak te repareren.

 

LEKKAGE DAKKAPEL

Een dakkapel is een uitbouw van een schuin dak wat meer ruimte en licht biedt in de woning. Er ontstaat vrij eenvoudig een lekkage bij een dakkapel doordat de aansluiting aan het dak kan gaan lekken. Daarnaast is een dakkapel meestal een plat dak bedekt met bituum. Bituum droogt uit bij extreme warmte waardoor er scheuren in het materiaal kunnen ontstaan. Dit kan dus leiden tot een daklekkage.

Ook vormt de dakkapel als het ware een grote bak doordat een dakkapel een rand heeft rondom de bovenkant. Dit wordt ook wel de boei of het boeideel genoemd. Hierdoor kan het regenwater op het dak blijven staan als de afvoer van water belemmerd is. Dit is helaas vaak lastig te zien vanaf de begane grond en kan op den duur een lekkage veroorzaken.

Heb jij lekkage in je dakkapel? Neem dan gerust contact op met Loodgieter Ridderkerk via 0180 202 987 om de klus te bespreken en een afspraak te maken. Onze loodgieters helpen je graag!

 

LEKKAGE DAKGOOT

De dakgoot laat het regenwater op een gecontroleerde manier naar de grond of het riool stromen. Hierdoor heeft de dakgoot een belangrijke ondersteunende functie van het dak. Zonder dakgoot heb je veel meer wateroverlast en zouden lekkages veel vaker voorkomen. Het is daarom belangrijk om de dakgoot schoon te houden en te voorkomen dat de goot verstopt raakt van de aanwezigheid van dieren en plantengroei.

Het komt regelmatig voor dat takjes, bladeren, mos, zand, vogelnesten en ander vuil een blokkade veroorzaken. Als de afvoer van neerslag hierdoor belemmerd wordt, dan kan de goot overstromen waardoor water het water langs muren in huis terecht kan komen. Dit zorgt dan voor een lekkage die te herkennen is aan vochtplekken op de muur.

Dakgoten kunnen ook losraken of scheef gaan zitten door harde wind of ouderdom. Ook is het mogelijk dat de dakgoot beschadigd is geraakt omdat er iets tegenaan heeft gestaan of iemand er tegenaan is gekomen. De kans op verstoppingen wordt hierdoor ook groter.

Een dakgoot lekkage kan voorkomen worden door de goot jaarlijks of eenmaal per twee jaar te reinigen. Zo weet je zeker dat de goot schoon is en er geen blokkades ontstaan van takjes, bladeren, mos, zand, vogelnesten, etc. Daarnaast raden wij je aan om te controleren of er nergens water lekt en dat de goten nog mooi op elkaar aansluiten.

Heb je een lekkage in je dakgoot? Of wil je de dakgoot laten reinigen om een blokkade en lekkage te voorkomen? Neem dan contact op via 0180 202 987 om een afspraak te maken met Loodgieter Ridderkerk. Onze loodgieters staan voor je klaar!

 

LEKDETECTIE RIDDERKERK

Als je gele kringen of vochtplekken op de muur hebt, of als er water uit het plafond druppelt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een daklekkage. Het is dan de vraag waar het water precies vandaan komt, waar de bron van het lek zit.

Dit is soms erg lastig vast te stellen omdat het lek enkele meters verwijderd kan zijn van de gele kringen of vochtplekken op de muur of het plafond. Een lekdetectie kan in dat geval uitkomst bieden doordat het dan vrij eenvoudig is om te achterhalen waar de daklekkage zich bevindt.

Het is dus niet nodig om eerst de gehele muur of het plafond open te breken. Door de lekdetectie kan nauwkeurig bepaald worden waar de bron van het lek zit. Hierdoor worden de hak- en breekwerkzaamheden beperkt tot een klein gedeelte. Vervolgens wordt het lek gedicht en het kleine gedeelte van de muur of plafond weer dicht gemaakt.

Je ontvangt van ons een uitgebreid rapport na een lekdetectie. In dit rapport kun je onze bevindingen van het probleem terugvinden. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat voor soort lekkage het is en waar het lek zich precies bevindt.

Heb jij een daklekkage? En wil jij een lekdetectie laten uitvoeren om te bepalen waar de bron van het lek zit? Bel dan gerust naar 0180 202 987 om de klus te bespreken en een afspraak te maken met één van de vakmannen van Loodgieter Ridderkerk.

 

WAT TE DOEN BIJ EEN DAKLEKKAGE?

De meeste mensen die te maken krijgen met een daklekkage maken zich vaak zorgen en weten niet goed wat te doen. Wij kunnen ons dit goed voorstellen. Daklekkages kunnen op korte termijn veel schade aanrichten en ontstaan meestal op ongelukkige momenten.

Indien mogelijk is het bij een daklekkage ten eerste belangrijk om de bron van de lekkage te zoeken en te achterhalen waardoor het lek is ontstaan. Wellicht kun je het lek eenvoudig dichten door bijvoorbeeld Waterstop te gebruiken. Waterstop is een minerale, zeer snel verhardende afdichtingsmortel waarmee je het lek tijdelijk kunt stoppen.

Als het niet lukt om het lek te dichten, dan is het verstandig om het water op te vangen met emmers en/of een groot zeil. Vervolgens kun je de hulp van een loodgieter inschakelen om
onderzoek te doen naar het probleem en het lek te dichten. Dan weet je ook zeker dat de daklekkage snel en goed verholpen wordt.

Heb jij een daklekkage? Dan raadt Loodgieter Ridderkerk je aan om niet te lang te wachten met het inschakelen van een loodgieter. Een daklekkage zorgt binnen no-time voor extreem veel schade, zowel binnens- als buitenshuis. Bel gerust voor een afspraak naar 0180 202 987.

 

TARIEVEN DAKLEKKAGE

Elke daklekkage is anders. Daarom is het van te voren lastig zeggen hoeveel het kost om een lekkage te repareren. Dit verschilt echt per klus. Daarom onderzoeken wij altijd op locatie de situatie en maken wij een inschatting van de benodigde werkzaamheden.

Tijdens het onderzoeken van de situatie wordt er rekening gehouden met verschillende aspecten waaronder: de locatie van het lek, de toegankelijkheid van het lek, welke dakbedekking er ligt, welke materialen er nodig zijn, en hoe lang het duurt om de reparatie uit te voeren.

Het is daarom vanzelfsprekend dat een kleine dakreparatie die goed toegankelijk is goedkoper is dan een kleine dakreparatie die lastig te bereiken is. En als er minder materiaal nodig is voor de reparatie, des te goedkoper de reparatie wordt.

Om de kosten zoveel mogelijk te drukken is het dus aan te raden om zo snel mogelijk contact op te nemen om het lek te laten repareren. Hoe sneller je contact opneemt, des te kleiner de kans op grote en dure reparaties. Daarnaast voorkom je ook schimmelvorming, kortsluiting, blijvende schade aan isolatiemateriaal, et cetera.

Heb jij een daklekkage? En wil je meer inzicht in de kosten van de reparatie? Bel dan gerust naar Loodgieter Ridderkerk via 0180 202 987 om de klus te bespreken en een afspraak te maken. Wij komen graag zo snel mogelijk langs om het dak te repareren.

 

VERZEKERING BIJ SCHADE DOOR DAKLEKKAGE

Het is voor veel mensen onduidelijk of zij verzekerd zijn voor daklekkages. Dit is ook erg afhankelijk van hoe je verzekerd bent. Niet iedereen is hetzelfde verzekerd en daarnaast kunnen de regels per verzekering erg verschillen.

Je kunt bijvoorbeeld verzekerd zijn middels de opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de opstal, dit is in principe alles wat aan het huis vast zit. Daarnaast is het mogelijk dat een lekkage ervoor zorgt dat jouw spullen beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan spullen zoals je bank, stoelen, gordijnen, et cetera. Hiervoor kun je jezelf verzekeren middels een inboedelverzekering.

Als de schade voorkomen had kunnen worden, dan wordt de schade niet gedekt door je verzekeraar. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat achterstallig onderhoud van het dak de oorzaak is van een daklekkage. In dat geval zal de schade niet gedekt worden.

Wil je de hulp van Loodgieter Ridderkerk inschakelen voor een daklekkage? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via 0180 202 987. Onze loodgieters staan voor je klaar!

 

SPOED DAKREPARATIE

Hangen er druppels aan jouw plafond? Of heb je zelfs een plas water in huis liggen? Dan heb je waarschijnlijk een flinke daklekkage. Wij begrijpen het dat je hiervan geschrokken bent en je zorgen maakt. Misschien voel je je ook wel onveilig omdat je bang bent dat de constructie van het dak aangetast wordt. Geen zorgen, het komt goed! Onze spoed loodgieter helpt je graag van dit probleem af.

Loodgieter Ridderkerk heeft al ruim 20 jaar ervaring in dit vak. In al die jaren hebben wij al tig daklekkages met spoed hersteld. Met de expertise van onze loodgieters zijn de meeste lekkages binnen snel en vakkundig opgespoord en verholpen. Je bent daarom bij ons in goede handen!

Het is belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen als je ziet dat je een daklekkage hebt. Dit kun je doen door te onderzoeken waar het water vandaan komt en wat de oorzaak kan zijn. Probeer indien mogelijk het lek te dichten of vang het water op met emmers en/of een groot zeil.

Bel vervolgens een loodgieter om langs te komen en de daklekkage te repareren. Door zo spoedig mogelijk contact op te nemen zorg je ervoor dat het probleem snel verholpen wordt. Hiermee voorkom je grotere problemen zoals een verzwakte dakconstructie. Als dat het geval zou zijn, dan moet het gehele dak vervangen worden.

Ook is het mogelijk dat er kortsluiting of brand ontstaat wanneer je geen of te laat actie onderneemt. Dit kan ontstaan wanneer water in contact komt met elektrische apparaten en bedrading. Houdt hier dus ook rekening mee als je een daklekkage hebt.

Heb jij een daklekkage die met spoed verholpen moet worden? Loodgieter Ridderkerk helpt je graag! Maak gerust een afspraak met één van onze loodgieters via 0180 202 987.

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

0180 202 987

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in Ridderkerk

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

RIDDERKERK